Solar Frontier dunne film (CIS) Zonnepanelen

Solar Frontier Zonnepanelen platdakJapans fabrikaat

Solar Frontier is ‘s werelds grootste producent van CIS panelen en is al sinds 1970 actief in de zonne-energie. Sinds 2011 zijn ze begonnen met het op grote schaal produceren van CIS panelen. De productie vindt plaats in Japan, waar het hoofdkantoor ook gevestigd is. Solar Frontier is voor 35% in bezit van Shell. Het bedrijf heeft wereldwijd zo’n 1600 werknemers, waarvan 250 ingenieurs in de R&D.


Esthetiek

De CIS panelen van Solar Frontier zijn op twee smalle contact-strips na volledig zwart en daarom esthetisch gezien zeer aantrekkelijk. Deze panelen verdienen het echt om “full black” genoemd te worden. Ook financieel zijn de panelen erg aantrekkelijk.


Geen aarding van plus of min

Bij CIS panelen van Solar Frontier is er geen aarding van de plus of min nodig. Ze zijn dus te gebruiken in combinatie met vrijwel alle omvormers (behalve micro-omvormers). Wel geven ze per paneel een vrij hoge spanning af (tot 125V) en een lagere stroom (minder dan 2A) zodat er soms meer strings gemaakt moeten worden dan bij standaard panelen nodig zou zijn. Dit is mede afhankelijk van de gebruikte omvormer.


Goede prestaties bij weinig licht

CIS panelen presteren beter bij zwakke zonnestraling dan standaard panelen en kunnen beter omgaan met schaduw over de breedte van het paneel. Daarnaast hebben ze een lagere temperatuur coëfficiënt van het vermogen waardoor het vermogen minder daalt bij hogere temperaturen. Alles bij elkaar ligt de opbrengst per Watt piek van CIS panelen in de meeste gevallen zo’n 10% hoger.


Hoog rendementPlat liggend

Zelfs plat liggend op een plat dak heeft de Solar Frontier nog een rendement van maar liefs 93%. De poly en mono panelen zullen liggend nagenoeg niets aan rendement opleveren! Is er hier sprake van een enorm kwaliteitsverschil? Het antwoord is "ja". noch de CIS noch de poly of mono panelen worden platliggend geïnstalleerd. Een zonnepaneel moet door de regen zichzelf kunnen schoonspoelen.


 

Wat is het Staebler - Wronski effect en het Light Soaking Effect? kijk even hier.

 


Twijfelt je nog? Kijk dan naar dit filmpje en zie het enorme rendementsverschil tussen de poly en mono kristallijn panelen en het Solar Frontier paneel. In geval van poly en mono is de enige oplossing om het Solar Frontier paneel te benaderen, door het werken met SolarEdge.

Geen last van schaduw


Lage schaduw tolerantie 

Solar Frontier zonnepanelen hebben een lagere schaduwtolerantie. Solar Frontier panelen zijn minder gevoelig voor gedeeltelijke schaduw. De Solar Frontier panelen bestaan namelijk uit één zonnecel. Bij gedeelte bedekking neemt de opbrengst af naar rato van het bedekte oppervlak. Bij Kristallijne panelen (vakjes) is dat anders. Die bestaat namelijk uit meerdere cellen (meestal 60 tot 72 stuks) die in serie met elkaar verbonden zijn. Wordt 1 of enkele cellen afgedekt, dan neemt de opbrengst significant af. (vergelijkbaar met kerstboom verlichting)


Milieu Vriendelijker
 

Solar Frontier zonnepanelen zijn milieuvriendelijker. Dit komt doordat het productieproces ongeveer 70% minder energie kost dan bij de Kristallijne zonnepanelen. Dit is weer winst voor de Co2 uitstoot in 9 maanden is de Co2 uitstoot bij productie van Solar Frontier panelen weer goed gemaakt, tegen 24 maanden voor Kristallijne zonnepanelen. Voor de Solar Frontier panelen worden ook minder schaarse grondstoffen gebruikt. Kortom win, win, win, voor iedereen.


Voor Productinformatie en datasheets zie categorie Zonnepanelen/productinformatie en datasheets.

Meer informatie of een afspraak? Mail naar:  of  ☎ 026-2340004 (Ma T/M Zat van 09:00 tot 21:00)

Solar Frontier dunne film (CIS) Zonnepanelen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »