12Kwh Zonnepanelen

12Kwh Zonnepanelen

Ruim 12Kwh aan zonnepanelen geplaatst op een schuur in het zuiden van het land.

De zonnepanelen zijn van Solar Frontier. Dit zijn mooie egale zwarte zonnepanelen. Het voordeel van Solar Frontier is dat de zonnecel het hele paneel betreft. Dus 1 cel per paneel ipv. 60-72 cellen.

Het Rendement

Het rendementsverlies door bv schaduw is minimaal en beperkt zich tot dat deel wat in de schaduw zit. Deze panelen kunnen eigenlijk op elke dak-zijde geplaatst worden Zuid, Oost, West, ja zelfs Noord. Schaduw op een deel van het paneel levert ook alleen maar rendementsverlies voor dat deel op.

In tegenstelling tot Crystal-line panelen (dit zijn die panelen met vierkantjes e/o lijnen) heeft schaduw op een paar van de 60-72 cellen heeft geen  effect op het rendement of zelfs uitval van het complete systeem/string tot gevolgNiet alleen de beste Zonnepanelen.16Kwh Omvormer

We gaan niet alleen voor de beste zonnepanelen, maar ook voor de allerbeste omvormers van Solar Edge. Solar Edge gebruikt in tegenstelling tot ander omvormers geen serieel systeem. Solar Edge gebruikt een parallel systeem, dat wil zeggen dat de panelen een 1 op 1 verbinding hebben met de omvormer. Het grote voordeel is van dit systeem is dat een probleem op met 1 paneel geen effect heeft op de andere panelen. Solar Edge gebruikt hiervoor Optimizers. Voor een klein systeem tot 12 panelen wordt 1 Optimizer per paneel gebruikt. Voor de grotere systemen 1 Optimizer per 2 panelen en bij dit systeem hebben we 3 Panelen per Optimizer gebruikt. De Omvormer is een 16Kwh, zodat we later het systeem nog kunnen uitbreiden. Op de foto hier naast, zie je de binnenkant van de omvormer.

 

Draadloze verbinding

 

Middels een draadloze verbinding kan de eigenaar van dit mooie systeem, exact bijhouden hoe zijn systeem het doet. Ook de installateur waakt op deze manier over het systeem, vaak weet hij als eerst dat er iets aan de hand is en neemt proactief actie richting de eigenaar van het systeem.Dit systeem is in Oktober 2015 in bedrijf gegaan en heeft inmiddels ruim 18.000 gloeilampen van stroom voorzien en/of 2400kg Co2 uitstoot bespaart. (stand 31-05-2016) 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »