Zonnepanelen voor een duurzame energievoorzieningZonnepanelenWat zijn zonnepanelen?

 

Met zonnepanelen profiteer je van een krachtige en duurzame energiebron, namelijk de zon. In slechts een uur valt er meer energie op aarde dan er gebruikt wordt door iedereen op deze wereld in een jaar tijd. De potentie van zonne-energie is daarom enorm. Het enige wat jij moet doen is enkel een deel van het zonlicht op vangen en om te zetten in bruikbare energie, om hiervan te profiteren. Met zonnepanelen is dit eindeloos mogelijk.
 

Soorten panelen

De twee belangrijkste vormen van zonnepaneel systemen zijn fotovoltaïsche (PV) zonnepanelen en zonneboiler, ook wel zonnecollectors genoemd. Het eerste systeem zet zonne-energie om in stroom en met een zonneboiler wordt aan de vraag naar warm water voldaan. De twee systemen zijn echter heel erg verschillend, ook al lijken ze van buiten ongeveer op elkaar. Als we kijken naar de soorten zonnepanelen zijn er drie soorten. De monokristallijn of polykristallijn panelen worden het meest verkocht. Daarnaast kan je ook hoog rendement panelen kopen. Het rendement per m2 ligt bij dit type zonnepaneel hoger dan een gewone paneel. De prijs is echter hoger. Deze panelen kan je kopen als je weinig ruimte op jouw dak heb maar toch een bepaald rendement wilt behalen.
 

Zonnepanelen

Zonnepanelen,ook wel PV panelen genoemd, worden gebruikt om energie van de zon omte zetten in 

elektriciteit, die jij vervolgens kan gebruiken in jouw huis of terug kan leveren aan het net. Een gemiddeld huishouden van 4 personen in Nederland heeft voldoende aan zo een 14 zonnepanelen op hun dak om in hun energiebehoefte te voorzien.


 

Zonneboilers


Thermische warmte systemen, of te wel zonneboiler systemen, kan je gebruiken om warmwater te krijgen. Door zonlicht om te zetten in energie kan water in een vat opgewarmd worden, welke je vervolgens in de keuken of badkamer kan aftappen. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld je verwarming, zwembad, wasmachine of vaatwasser op een zonneboiler aan te sluiten. 
Advies op meer informatie over zonnepanelen? Mail   of ☎ 026-2340004 (Ma T/M Zat van 09:00 tot 21:00) Arnhem.
 

Lees meer
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »