Energie (bijna) Nul woning

                                             

                                                            Isoleren

 

ThermischeschilEen Warmtepomp plaatsen kan niet zomaar, eerst moest de woning na maatstaven van deze tijd worden geïsoleerd.
Het gaat hier dan met name om de zogeheten Thermische schil. Dit zijn alle delen die grenzen aan de buiten lucht of bodem.
Een grootdeel van de woning was gelukkig al geïsoleerd, zoals de spouw en de beglazing. 

Gemiste kans, of kans.


Helaas was de eigenaar door een verkeerdadvies op het verkeerde been gezet en had hij besloten om geen vloerverwarming te nemen. Dit leek in eerste instantie een gemiste kans. Maar met wat reken en denkwerk hebben we toch een mooie oplossing bedacht.De oplossing.

Jaga Briza

De eigenaar was op het moment dat ze me mij in contact kwamen al bezig was met het leggen van een plavuizenvloer. Vloerverwarming was hierdoor geen optie meer. We hebben toen besloten om uit te gaan van Jaga Briza inbouw radiatoren, het enige wat je hier van ziet is een rooster. 


Jaga, Briza Lage temperatuur verwarming inbouw.Naast de inbouw convectoren hebben we in de keuken 1 Briza opbouw Convector geplaatst en in de gang nog een Tempo lage temperatuur verwarming. Met Tempo kan je op een relatief goedkope manier je huidige radiatoren vervangen voor lage temperatuur radiatoren. Lage temperatuur radiatoren leveren ook bij gebruik van een Cv ketel al een behoorlijke besparen op. Omdat je met een Warmtepomp ook kan koelen zijn de radiatoren hier reeds op voorbereid. Wel moet ik de kanttekening plaatsen, dat koelen niet hetzelfde is als een airco. Met een Warmtepomp kan je maar enkele graden koelen anders ontstaat er condens op de leidingen. De praktijk wijst uit dat een paar graden juist het verschil maakt tussen benauwd en comfortabel. (niet koud dus)


In de Serre hebben we mini-Canal Covectoren geplaatst, ook hier alleen een smal rooster in de vloer.


 

De Warmtepomp

Om ruimte te sparen, hebben we gekozen voor een Waterstage Duo van Fujitsu. Dit is een gecombineerd warmtepomp met 190 liter Boiler in één. 190 liter lijkt misschien niet zoveel maar bij een gemiddelde douche temperatuur van 38 graden is dit toch ruim 380 liter douchewater. Dit is ruim voldoende voor huishoudens van 2-5 personen. De boiler kan zo worden ingesteld dat deze op het meest gunstigste tijdstip van de dag opwarmt.

Jaga Climat Canal Convectoren

Waterstage Duo 8Kw incl 200 Liter BoilerSolar Frontier ZonnepanelenBriza Lage Temperatuur radiator (keuken)Buitenunit WaterStage 8Kw Duo
 
 
 

Infrarood verwarming

 

In de garage is een werkruimte gemaakt, hier is 1 van de oude radiatoren geplaatst om te zorgen dat deze ruimte vorstvrij blijft en als basis verwarming. Om tijdens het werken er toch lekker comfortabel bij te zitten hebben we een Infrarood paneel geleverd. Infrarood zorgt voor een heerlijke stralingswarmte gelijk aan de warmte van de zon. Niet de lucht maar objecten, tafels, stoelen, vloeren, muren, plafonds maar ook personen worden heerlijk warm. De deur even open geen probleem, aangezien niet de lucht maar de objecten worden opgewarmd.

Ecaros infrarood verwarming

Geslaagd project

 

We kunnen wel zeggen dat dit een zeer geslaagd project is geworden, ondanks alle uitdaging waar we voor en tijdens dit project mee te maken hebben gekregen. Denk je nu dat lijkt me ook wel wat, een energie neutrale woning. Maak dan gebruik van ons contact formulier of bel.

Energie (bijna) Nul woning
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »