Een eerste stap, naar van het gas af.

Grip behouden

Hybride Warmtepomp

Op dit moment zijn de huidige spelers op de energie markt, naarstig opzoek naar een manier om hun grip op deze markt te behouden. De komende weken/maanden komen er dan ook veel aanbiedingen van hybride Warmtepomp oplossingen. De Hybride Warmtepomp is feitelijk tijdelijke oplossing en zorgt er voor, dat je klant blijft van de gasleverancier. 

 

Wat is een hybride Warmtepomp?

Bij een hybride Warmtepomp, wordt naast de standaard of nieuwe Cv-ketel een betrekkelijk lichte Warmtepomp geplaatst. Als bron wordt meestal gewoon de buiten,- of ventilatielucht gebruikt. Wanneer je echt warmte nodig heb (In de winter) is deze oplossing vaak onvoldoende en verwarm je gewoon met gas. De meeste hybride Warmtepompen, stoppen al bij 4 graden buitentemperatuur. De besparing met de hybride Warmtepomp , is dan ook max 20-25%. Het voordeel van hybriden Warmtepomp systemen is dat je niet of nauwelijks aanpassingen hoeft te doen aan je huis en afgifte systeem. De door de energie leveranciers aangeboden hybriden Warmtepomp systemen, zijn zeer goedkoop en ook nog voorzien van een behoorlijke subsidie. Helaas kom je met deze hybride Warmtepomp systemen NOOIT van het gas af.

 

Is een hybride Warmtepomp niet bruikbaar dan?

De aangeboden hybride Warmtepomp systemen van de huidige spelers op de energie markt, zijn niet echt bruikbaar. Het doel van deze hybride Warmtepomp systemen is, afnemers vasthouden en drempel verlagen. De hybride Warmtepomp inzetten als eerste stap, is wel een goed idee. Kies dan voor een Warmtepomp die op termijn wel zelfstandig, na aanpassingen van woning en afgiftesysteem zijn werk kan doen. De hybride Warmtepomp, moet dus worden ingezet als eerste stap om van het gas af te komen. En niet om afnemers aan je te binden.

 

Bivalent-kitBivalent-kit

De Fujitisu Waterstage Warmtepompen kunnen worden uitgerust met een Bivalent-kit. Hierdoor krijg je dus ook een hybride Warmtepomp systeem. Het grote Voordeel is, dat je niet gelijk alle stappen die nodig zijn om de Warmtepomp in te zetten, hoeft uit te voeren. Zodra isolatie en afgifte systeem zijn aangepast, dan kan de bivalent-kit en Cv-ketel worden verwijdert. Mocht je in een eerder stadium nog geen Warmtepomp-boiler hebben geplaatst, dan moet er mogelijk nog wel een boiler worden geplaatst. Wanneer je nu ook nog elektrisch gaat koken, dan kan je volledig van het gas af en daarmee ook van de vastrecht kosten. ( + €175,00/jaar) Klik op het plaatje voor de folder van Fujitsu Waterstage Warmtepompen.

 

30-60% besparen

Met de Fujitsu bivalent-kit kun je jouw bestaande gasketel volautomatisch combineren met een energiezuinige Fujitsu lucht/water Warmtepomp (type Waterstage Hoog Temperatuur herkenbaar aan de F in de omschrijving). Zo bespaart je makkelijk 30% tot 60% op jouw energierekening.

 

Weersafhankelijke regeling

De  Fujitsu Waterstage Warmtepomp beschikt standaard over een weersafhankelijke regeling. Deze weersafhankelijk regeling, zorgt ervoor dat de watertemperatuur automatisch wordt aanpast aan de buitentemperatuur. Hierdoor daalt het energieverbruik en stijgt jouw comfort.

 

Lees hier verder over de Fujitsu Waterstage Warmtepompen.

De Hybride Warmtepomp niet als oplossing, maar als eerste stap.

Lees meer
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »