ES LTV Convectoren Economische, Comfortabel en goed voor onze Aarde.

ES LTV Convector

Warmte of Koude nodig?

Een ES LTV Convector voor verwarming of koeling van jouw woning.

Het warme of koude water uit bijvoorbeeld een ES multifunctionele Warmtepomp warmte of koelt via het transportwater de ES LTV Convector en de ventilator blaast vervolgens deze warme of koude lucht de ruimte in. De ES LTV Convector verhoogt ook de efficiëntie van een “normaal” Cv-systeem.


Hoge capaciteit

De ES LTV Convectoren zijn ontwikkeld voor,- en dus zeer geschikt in combinatie met een Warmtepomp. Doordat een Warmtepomp met lagere watertemperaturen werkt, is er veel minder thermische-trek. De Warmte stijgt dus niet vanzelf op en moet middels ventilatoren de ruimte in worden geblazen. De lage watertemperatuur in het verwarmingssysteem zorgt voor een veel hogere efficiëntie in combinatie met een Warmtepomp. De ES LTV Convectoren in combinatie met een Warmtepompen zorgen dus voor een aanzienlijke energie besparing. De capaciteit van een LTV Convector is dan ook  aanzienlijk hoger dan die van een conventionele radiator van dezelfde grote.


Hoeveel Capaciteit je nog heb per m3 woning inhoud, vindt je hieronder.
De gewenste temperatuur is natuurlijk weer heel persoonlijk.
Zeker met lage temperatuur kan de thermostaat best wel een graadje of 1-3 lager, dan met hoge themperatuur. Dit levert ook weer een bijdrage aan de besparing.

Ruimte

Gewenste temperatuur

Nodig vermogen per m3

Hal

18 ℃  

70 W

Keuken 

20 ℃

77 W

Toilet 

18 ℃

70 W

Woonkamer 

22 ℃

85 W

Badkamer 

24 ℃

93 W


De plaatsing van een ES LTV Convector is belangrijk

Het is belangrijk dat over de plaats in het huis van de ES LTV Convectoren goed wordt nagedacht. De plaats van de ES LTV Convector moet het mogelijk maken dat de warmte goed en efficiënt kan circuleren. Dit zorgt voor een maximaal rendement en maximaliseert de besparing. Ook de verdeling in het huis is belangrijk, om koude plaatsen te voorkomen. Vaak kan er gewoon gebruik gemaakt worden van de bestaande leidingen. In een enkel geval moeten leidingen verlegd, dan wel vervangen worden.


Plaatsing op de vloer of muur

De ES LTV Convectoren kunnen direct op de vloer geplaatst (FCF) of aan de muur opgehangen (FCW)


Afstandbediening

ES LTV Convectoren hebben een intuïtieve afstandsbediening waar mee je gemakkelijk de instellingen, zoals de ingestelde temperatuur en ventilatorsnelheid kan wijzigen.


Zeer laag geluidsniveau

De ES LTV Convectoren hebben een zeer laag geluidsniveau.


ES LTV Convectoren Economische, Comfortabel en goed voor onze Aarde.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »