De duurzame oplossing met de Warmtepomp

Fujitsu Waterstage WarmtepompNiet nieuw,..

Maar wel heel duurzaamWarmtepompen zorgen voor milieuvriendelijke verwarming, maar niet alleen voor verwarming is de warmtepomp een geschikt alternatief, ook voor het verwarmen van sanitair warmwater.


Warmtewisselaar

Warmtepompen halen met een warmtewisselaar warmte uit de onuitputtelijke bronnen lucht, bodem of grondwater. Door deze techniek hebben ze een zeer hoog rendement, uitgedrukt in COP. Hierdoor gebruiken Warmtepompsystemen weinig tot geen fossiele brandstof en heeft een Warmtepomp een zeer lage Co2 uitstoot. Verwarmen van jouw huis en het verwarmen van water met een Warmtepomp is dus zeer duurzaam en goed voor lage maandlasten.


Laag Co2 uitstoot (elektra) 

Warmtepompen gebruiken wel elektriciteit, maar de totale hoeveelheid energie die een Warmtepomp gebruikt, is veel minder dan die van een gasgestookte hr-ketel. Dat blijkt ook uit de CO2-uitstoot: een Warmtepomp veroorzaakt jaarlijks (door stroomgebruik) zo'n 1.200 tot 1.600 kilogram CO2-uitstoot, terwijl een gemiddeld huishouden met verwarming en warm water op gas  d.m.v. een HR Cv ketel 2.800 kg CO2 uitstoot. 


Lijkt op het systeem van een Koelkast 

Een Warmtepomp werkt als een omgekeerde koelkast. Een koelkast koelt doordat die warmte verzamelt uit de lucht in de koelkast, en die warmte afgeeft via een convector aan de lucht buiten de koelkast. Een Warmtepomp verzamelt warmte buiten (uit buitenlucht, de bodem of het grondwater) en geeft die binnen af, aan een Warmtewisselaar. De Warmtewisselaar geeft die warmte vervolgens af aan het water van het afgifte systeem, bijvoorbeeld lage-temperatuur-radiatoren, vloer- of wandverwarming.


Zeer constante comfortabele warmte (geen warmte piek)

Ze zijn geschikt om over een lange periode heel constant te verwarmen. Het systeem zorgt dag en nacht voor een gelijkmatige warmte in de hele woning. Een constante temperatuur is ook een voorwaarde voor een hoog rendement van Warmtepompen. Warmtepompen verliezen namelijk hun rendement, als er vaak snel moet worden warmgestookt. In voorkomende gevallen, springt een extra verwarmings- of warmwaterinstallatie bij ten koste van het hoge rendement. Daarom is het belangrijk een warmtepompsysteem te kiezen met ruim voldoende capaciteit.


Goede voorlichting

Je kan niet altijd zomaar een Warmtepomp plaatsen, jouw huis moet voldoende zijn geïsoleerd en voorzien van (LT) Lage temperatuur verwarming. Bijvoorbeeld vloerverwarming als hoofdverwarming of Jaga Low H2o convectoren. Laat je vooraf dus goed voorlichten over de (on) mogelijkheden.

Meer informatie of een afspraak? mail of ☎ 026-2340004 (Ma T/M Zat van 09:00 tot 21:00) dan vertellen wij je alles over de Warmtepomp.


Hoe werkt een Warmtepomp

Wat kost een warmtepompIk wil Nul op de Meter
Contact formulier

Lees meer
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »