Lekker veel Warmwater met een Warmtepomp boiler

Warmtepomp boiler

Het Gas eruit

Het Gas eruit en de Warmtepomp boiler erin. Wanneer je het gas eruit doet, dan bestaat er toch een behoefte aan warmwater. Een warmtepomp boiler warmt water op met de warmte uit de lucht. Meestal wordt gewoon de binnen lucht gebruikt, maar dit kan natuurlijk ook met de buitenlucht. De gebruikte lucht wordt afgevoerd naar buiten of gebruikt om de woning in de zomer te koelen.


Werking Warmtepomp 

Een warmtepomp boiler werkt op exact dezelfde manier als een warmtepomp die wordt gebruikt voor het verwarmen van de woning. In lucht zit altijd warmte, ook als het vriest. Deze warmte wordt middels koelvloeistof uit de lucht gehaald en afgegeven aan het afgifte systeem. Bijvoorbeeld Vloerverwarming/Lage temperatuur radiatoren of de warmtewisselaar van je (warmtepomp) Boiler.


Een Warmtepompboiler vs een Elektrische boiler

Warmtepompboilers zijn tot 3x zuiniger dan elektrisch boilers. Wanneer je meer dan 100 liter water per dag gebruikt, dan is een Warmtepomp ondanks de wat hogere aanschaf prijs altijd veel goedkoper, dan en elektrische boiler.  Uiteraard kan je ook een boiler combineren met de warmtepomp van je Cv systeem. Vanaf 1 januari 2017, zit er 1000 euro subsidie op een goedgekeurde Warmtepompboiler.


Voordelen warmtepompboiler nog even op een rijtje

  • Voordelige en zeer  milieuvriendelijke opwarming van sanitair warm tapwater
  • Verbruikt tot 3 x minder stroom dan een elektrische boiler
  • Sommige modellen zijn ook aansluitbaar op zonnecollectoren
  • Hoog rendement, 1 KWH verbruikte stroom levert 3,7 KWH energieopbrengst

Duurzame energie

Heb jij een voorliefde voor duurzame energie, maar niet voor zonnepanelen op jouw dak? Dan is een warmtepomp boiler een interessante oplossing. Je bespaart er tot wel 75% mee op jouw energierekening. De aanschap van een Warmtepomp boiler betekend een goed bericht voor jouw bankrekening en het milieu.

 

Lees meer
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »