Duurzame Ventilatie

 

 

                                        Duurzaam ventileren

 

Iedereen weet dat ventileren van je huis belangrijk is voor een gezonde leefomgeving. Toch is dit een ondergeschoven kindje. In veel huizen hangt ergens een mechanisch afzuig apparaat. Naast dat deze veel lawaai maakt en veel energie gebruikt, voert hij ook kostbare warmte af. Warmte stijgt immers altijd op en laat daar nu net, de afzuig-kanalen zitten. Stoken voor de Mussen dus.

 

Kan het ook anders?

 

Ja gelukkig wel, ook hier heeft voortschrijdend inzicht en kennis er voor gezorgd dat er nu betere systemen zijn. Al dan niet met warmte terugwin installaties. De oude afzuig installaties stonden 24/7 aan, totaal onnodig en zonde van de warmte. Nu hebben we intelligente schakelaars. Deze schakelaars zetten het systeem alleen maar aan wanneer de vervuiling (Co2) of het vocht (badkamer/keuken) een bepaald maximum overschrijdt.

 


 

 

 

NASA 

Naast deze mechanische oplossing, kun je ook gebruik maken van kamerplanten om de luchtkwaliteit te verbeteren. NASA heeft een aantal jaren geleden onderzoek gedaan naar de impact welke planten hebben, op de kwaliteit van onze lucht. Nu blijkt dat deze planten instaat zijn, om onderstaande schadelijke stoffen uit onze leefomgeving te filteren.

 

  • Benzeen (uitlaat gassen en verf)
  • Ammonia (schoonmaak middelen, huisdieren)
  • Xyleen (Sigarettenrook)
  • Formaldehyde (zit in spaanplaat/Lijmen en papiere-tissues)
  • Trichlooretheen (print inkt, sticker verwijderraar)

 

Naast de mechanische ventilatie is het dus heel belangrijk, ook voldoende van deze (grote) planten in je huis te plaatsen. Advies minimaal 1 per 10m2. (vloeroppervlak)


Filteren
 

Niet elke plant heeft dezelfde filterende eigenschappen, we hebben dan ook bij alle planten de filtereigenschap vermeld. Zorg dus voor een mix van eigenschappen.

 

Buiten het verwijderen van bovenstaande schadelijkstoffen, halen planten ook Co2 uit de lucht en geven ze zuurstof af. Hierdoor hoeft de mechanische ventilatie minder hard te werken. (energie besparing)

 

Meer informatie of advies: Mail of ☎ 026-2340004 (ma/zat van 9:00 tot 21:00)

Lees meer
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »