Pagina 1 van 1

Solar Powered Buitenverlichting

Tivoli hanglamp

Voor de Lange zomeravonden

De Solar LED buitenlamp wordt steeds populairder. Bijvoorbeeld als contour verlichting, als beveiligingsverlichting in combinatie met een PIR sensor (bewegingsdetector) Als verlichting op plaatsen waar er (nog) geen infrastructuur is. Of gewoon om de lange zomeravonden met een paar uur sfeervol en energiezuinig te verlengen.


Toepassing van LED

Door de toepassing van LED in de Solar LED buitenlamp is het mogelijk hele energiezuinige en vooral ook zeer sfeervolle verlichting te maken. Door het lage stroomverbruik van LED, kan met minimaal vermogen toch een lange brandduur op één lading worden bereikt.


Solar

De Solar LED buitenlamp heeft geen aansluiting op het net meer nodig. Er hoeven in de meeste gevallen geen gaten geboord, geen kabels getrokken en niet met gevaarlijke spanningen worden gewerkt. Er is Zelfs geen Co2 uitstoot en bovenal geen energie rekening. De Solar LED buitenlamp wordt van stroom voorzien door een zonnepaneeltje. Vaak wordt dit zonnepaneeltje los mee geleverd, zodat je hem altijd op een zonnige plaats kan plaatsen. Het liefst op het Zuiden onder 36 Graden en zonder direct obstakels in de buurt. Wordt er geen loszonnepaneeltje meegeleverd met de Solar LED buitelamp, let dan goed op waar je de Solar LED buitenlamp plaatst. Een beschaduwde plek zou de brandduur wel eens aanzienlijk kunnen verkorten.

Met het zonnepaneeltje wordt zonne-energie omgezet in gelijkstroom. De gelijkstroom kunnen we vervolgens gelijk gebruiken of opslaan voor gebruik later. Dit opslaan gebeurd in een accu.


Accu

De accu van een Solar LED buitenlamp bestaat vaak gewoon uit een paar oplaadbare AA baterijen. Deze AA batterijen kunnen vaak gemakkelijk aan het einde van hun levenscyclus worden vervangen. Een enkele keer worden er nog lood batterijen gebruikt, deze zijn vaak wat lastiger te vervangen. Vervangen batterijen moeten altijd naar de milieustraat.


TIP

Een Solar LED buitenlamp moet de eerste keer goed worden opgeladen, dit kan je doen door de lamp uit te zetten en de zon zijn werk te laten doen (meestal 2 dagen) Of door de AA batterijen even extern op te laden, meestal een paar uur.


Een Solar LED buitenlamp is er voor ieders budget, dus ook één voor jou.

Lees meer
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »