Ik wil van mijn hoge elektriciteitsrekening af

Een lage elektriciteitsrekening

Tja, dat kan natuurlijk op diverse manieren. Eigenlijk vergeet men vaak de simpelste en dat is gewoon minder elektriciteit verbruiken. De groenste en dus de goedkoopste energie is immers die energie die we niet gebruiken.

 

Bewustwording,

Plug wise Basic startVaak weet men gewoon niet dat bepaalde apparaten ongemerkt veel elektriciteit verbruiken, zelfs als ze alleen maar stand-by staan, of de stekker in het stopcontact zit. Voor een lage elektriciteits rekenening moet je gewoon beginnen met meten. Voor een paar tientjes koop je al een simpele elektriciteitsmeter, waarmee je simpel het elektriciteitsverbruik van bv je Wasmachine of Televisie een week kan monitoren. Ik weet zeker, dat deze apparaten meer verbruiken dan je verwacht had. Naast simpele meters zijn er ook uitgebreide systemen van bijvoorbeeld Plugwise. Met Plugwise kan je meerdere apparaten monitoren en zelfs schakelen. Met 1 druk op de knop, zet je ‘s avonds alle apparaten die je tijdens de nacht toch niet nodig heb helemaal uit. Nu heb je dus inzicht en besparing in één . Plugwise kan ook communiceren met de Slimme-meter, hierdoor heb je nu alle electriciteitsverbruik in beeld.

 

De volgende stap

Nu je weet wat de groot verbruikers zijn, begin je met het geleidelijk vervangen van de oudst apparaten door AAA+ of AAAA apparaten. Vooral de standaard droger vervangen door een Warmtepomp droger, levert gelijk een bijzondere hoge besparing op.

 

Verlichting

Verlichting is zeker in de wintermaanden een grootverbruiker. Door je Halogeen, gloeilampen, TL en zelfs “spaar” Lampen te vervangen door LED, bespaar je al snel 50% op je elektriciteit kosten door verlichting. Hier vindt je een bereken tool, waarmee je eenvoudig kan bepalen hoeveel investeren in LED jou kan opleveren. Ook bedrijven winkels en kantoren kunnen veel besparen door gebruik te maken van LED panelen en/of Tubes. Gewoon de TL buizen vervangen door nieuwe starter en LED tube kan al een eerste stap zijn.

 

Duurzame energie

Nu is het tijd om je te verdiepen in duurzame energie, op deze site vindt je al heel veel informatie over dit onderwerp. Uiteraard wil ik jou in een persoonlijk gesprek graag meer vertellen over de mogelijkheden die er zijn. Lees ook mijn Blogs over Zonnepanelen deel 1 en deel 2 en de blog over de Warmtepomp. De Warmtepomp is wat mij betreft de eerste stap nadat je de veel verbruikers heb vervangen, nog voor Zonnepanelen. Waarom? Omdat veelal 2/3 van de energierekening bestaat uit Gas en maar 1/3 elektriciteit, dus waarmee kan je meer besparen?

 

Vooruitgang

De vooruitgang in techniek heeft er voor gezorgd, dat we bijna volledig onafhankelijk kunnen worden van de energie reuzen en die vooruit gang is niet meer te stoppen. Bedrijven als Tesla zijn volop bezig opslag van energie mogelijk te maken middels batterijen/accu’s. Ander systemen van Nedap zorgen er straks voor dat, je meer elektriciteit verbruikt wanneer deze het goedkoopst is en minder wanneer elektriciteit duur is. 

Hoe werkt een warmtepompWat kost een warmtepompIk wil van het Gas af.

 
Contact formulier

Lees meer
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »