Duurzaam verwarmen zonder Gas wordt de Trend

Duurzaam verwarmen zonder Gas wordt de Trend

Tijdens de energiebeurs in Den Bosch heb ik gemerkt, dat we nu echt met volle vaart vooruit gaan. De energie transitie is echt los. Veel bedrijven krijgen het door. Wanneer ze nu niet instappen,…. dan zouden ze de boot wel eens kunnen missen. Laten we de Aarde leefbaar doorgeven aan de volgende generatie.

Duurzaam verwarmen zonder gas wordt de Trend.

 

 

Zonnepanelen

 zonnepanelen

Vorig jaar zag je vooral veel Zonnepanelen in allerlei soorten en maten. Dit jaar was het echt het jaar van het Gas eruit en de energie opgewekt met zonnepanelen inzetten, om duurzaam te gaan verwarmen.

 

We staan op de vooravond van het massaal doorbreken van de Warmtepomp als de duurzame oplossing. All-electric wordt de trend. Ik wordt hier blij van.

 

 

Warmtepomp

Dak unit Warmtepomp 

De Warmtepomp branche is vooral bezig om de nadelen van een Warmtepomp weg te werken. De buitenunit is bijvoorbeeld geen sieraad en maakt iets geluid. Een fabrikant heeft het idee om deze keurig weggewerkt op het dak te plaatsen. Uiteraard een mooie toepassing bij nieuwbouw.

 

Maar ook voor bestaande bouw zijn er mooie oplossingen, middels bijvoorbeeld een Climeleon behuizing. Deze behuizing verlaagt het geluid van de buitenunit met 7Db(a)

 Buiten-unit behuizing Climeleon

 

 

 

Echt onder de indruk

Ik was erg onder de indruk van het bedrijf PCM Suppliers. PCM heeft een hele mooie oplossing bedacht om warmte op te slaan. Het ene materiaal kan warmte beter vasthouden als het andere. PCM gebruikt zout om warmte op te slaan. Zout heeft de eigenschap om heelveel warmte langdurig te kunnen vasthouden.

 

Het grootste probleem van warmte is dat je het lastig kan opslaan, niet iedereen heeft de ruimte voor een buffervat en heb je die wel, dan verliest zo een buffervat zijn warmte ook weer. Het Isoleren van de woning vertraagt het effect van warmteverlies, maar isoleren en opslaan is natuurlijk nog beter.

 

PCM Suppliers slaat de warmte op in zout. Dit zout smelt bij een bepaalde temperatuur en slaat dan de warmte op. Tijdens het afkoelen van het zout, kristalliseert deze weer en geeft de warmte weer af. Tot wel 7 uur lang! Feitelijk kan je dus hiermee de nacht overbruggen.

 

Noppen tegel warmte opslagPCM heeft dit zout in een soort noppen platen gedaan. Deze platen kunnen worden gebruikt in combinatie met vloerverwarming.

 

Maar niet alleen met vloerverwarming, deze platen zijn ook geschikt voor  plafonds en muren. Een groot voordeel is dat wanneer je naar bed gaat en de thermostaat wat lager zet. De vloer, en/of de woning nauwelijks afkoelt.

 

De gebufferde warmte komt namelijk vrij wanneer de woning begint af te koelen

  

Water Vs Zout

Dit is extra rendement winst in combinatie met een Warmtepomp, waarbij we op dit moment nacht verlaging nog afraden.

 

Voor elke toepassing wordt een ander soort zout gebruikt, met een ander smelt,- en kristallisatiepunt. Voor de vloer heb je natuurlijk een ander smeltpunt, dan voor de muur of het plafond nodig. De noppenplaten hebben een standaard formaat van 57x57 of 120x57cm en zijn 1,5 cm hoog.

 

De platen geschikt voor vloerverwarming hebben al een standaard uitsparing voor de leidingen en kunnen worden afgewerkt met Anhydriet. Voordeel van Anhydriet is dat deze de leidingen van Vloerverwarming volledig omsluit en zo voor een perfecte warmteafgifte zorgt.

 

 

Als ondernemer kan je zelfs gebruik maken van de Energie Investeringsaftrek (EIA)wanneer je deze warmte opslag toepast. (tot 52%)

 

Infrarood

Infrarood paneelMet Infrarood is het net of je in de zon zit. Infrarood verwarmd geen lucht maar objecten en mensen. En zorgt hiermee voor een heerlijke zonnewarmte.

 

Infrarood wordt steeds meer serieus genomen als oplossing om tot een duurzame verwarming te komen.

 

Infrarood is met name geschikt voor goed geïsoleerde woningen en ruimtes die maar een paar dagen/uren per week worden gebruikt. Stel er is een kantoor aan huis waar je maar een 1 dag per week werkt.

Dan is het toch zonde om de gehele woning hiervoor op temperatuur te houden.

 

Een infraroodpaneel kan dan prima voor een zeer aangename temperatuur zorgen tegen zeer lage energiekosten.

 

Wil je meer weten over een duurzame oplossing voor jouw warmtevraag, neem dan gerust contact met ons op. Bel: 026-2340004 of mail of vul een contactformulier in.

Bel afspraak

 

Duurzaam verwarmen zonder gas is de Trend, wanneer stap jij in?


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »