Pagina 1 van 1

Water besparen

WaterbesparenGroeiende vraag naar schoon drinkwater

We hebben de categorie waterbesparing toegevoegd aan ons assortiment. Om in de toekomst de  stijgende vraag naar zoetwater, door de groeiende wereldbevolking en ons groeiend gebruik te kunnen voldoen. Om schoon drinkwater te maken, is er erg veel extra energie nodig. Besparen op water is dus ook besparen op energie.


Beschikbaar water 

Van de 1385 miljoen kubieke kilometer water is maar 2,5% zoetwater. Van deze 2,5% is bijna 90% niet beschikbaar, omdat deze zit opgesloten in de ijskappen op Antarctica. Hierdoor is slechts 0,26% van al het water op Aarde beschikbaar voor mens, dier en ander organisme. 


Groeiende wereldbevolking

Door de groeiende wereldbevolking tot wel 8 Miljard mensen, daalt de hoeveelheid water per persoon van 7800 m3 in 2000 tot 5100m3 in 2025. In 1989 hadden we nog 9000m3 per persoon beschikbaar.  Een daling van 3900m3 in 36 jaar!


Zoutwater omzetten in zoet

Natuurlijk kunnen we met de huidige technieken het tekort aan drinkwater aanvullen, door van zout, weer zoetwater te maken. De prijs van dit drinkwater ligt beduidend hoger dan het water wat we gewoon uit de bodem of rivieren kunnen halen.


Ontwikkelingslanden

Net als bij de klimaat verandering, zijn het ook nu weer de ontwikkelingslanden die de grootste rekening betalen. Terwijl juist die ontwikkelingslanden veel minder water verbruiken.


Leuk en noodzakelijk

Met de artikelen in deze categorie willen we bijdragen aan een stukje bewustwording en besparing. Hoe mooi is het om je kinderen te leren, dat bewust omgaan met energie en andere grondstoffen naast noodzakelijk ook leuk kan zijn.
 

Lees meer
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »