Pagina 1 van 1

Meten is bewust worden

Bewustwording,..

Energie meten

Wanneer je weet hoeveel energie jij of jouw apparaten verbruiken, kan je pas echt gaan besparen. Sommige apparaten in huis heb je vast al heel lang en ongemerkt gebruiken deze apparaten meer energie dan je mogelijk verwacht. Om er nu achter te komen wat deze aparaten verbruiken kan je bijvoorbeeld een energiemeter aanschaffen om hiermee het verbruik te meten.

Monitoren

Een stap verder bij het meten van jouw verbruik, kan zijn het volledig monitoren van een deel of al je apparaten in huis. Deze systemen kunnen naast meten, vaak ook schakelen. Door nu alle apparaten werkelijk uit te zetten als je ze niet meer nodig heb, kan je veel energie besparen. Dit kan bijvoorbeeld met de Systemen van Plugwise. Lees hier mijn Blog over Plugewise

Bewustwording

Bewustwording zie ik nog altijd als de eerste stap, de volgende stap is meten en monitoren. Monitoren kan ook al door gewoon elke week de standen te noteren en te vergelijken met de week ervoor. Verschillen kan je dan gemakkelijk verklaren en eventueel aanpakken. De Blog bewustwording  heb ik een aantal jaren geleden geschreven, inmiddels heb ik de Spouw laten (na)isoleren, de Vloer laten isoleren(Tonzon), de Wasmachine vervangen en een Warmtepomp boiler geplaatst. (edit 25-06-2017)

Meten is weten, begin vandaag!

Lees meer
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »